vanilj, mandel och rabarberbullar

Degen:
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
840 g (14 dl) vetemjöl
2 tsk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
Vaniljkräm 
Mandelmassa
Rabarber
(Blanda rabarber, socker och vaniljstång)

Smula ner jästen i en degbunke.
Värm mjölken till fingervarmt, häll det över jästen. 
Tillsätt mjöl, socker, kardemumma, salt och smör. 
Arbeta degen i ca 8-10min. Tillsätt mer mjöl om det behövs, degen ska lossna från kanterna. 
Låt degen jäsa i ca. 30-40 minuter. 

Knåda och kavla ut degen till en stor rektangel och bred på vaniljkräm och strö över mandelmassa och de vaniljsockrade rabarberna jämt över hela. 
Vik ihop degen i ett treslag (Ena kortsidan läggs över en tredjedel av rektangel, och sedan den andra över det)
 Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen och tvinna remsan och gör en knut med ändarna nedåt. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Låt jäsa 30-40 minuter under en handduk.

Lägg på några rabarber på toppen innan de går in i ugnen 
Baka på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna på ett galler.
När bullarna är svalna, pudra över lite florsocker på dem för att få en härlig sötma. 

 

Tips: Pensla lite brynt smör på bullarna direkt efter de kommer ut ur ungen för att få en lite karamelliserad/smörig smak på dem.