Morotskaka

Morotskaka
4st Ägg 
270g Socker (3dl)
240g Mjöl (4dl)
4tsk Bakpulver
2tsk Malen kanel
1,5tsk Nystött kardemumma
1msk Färskriven ingefära
1 Nypa salt
2dl Olja
6dl Rivna morötter

Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. 
Blanda olja, morötter och ingefära och vänd ner det i smeten. 
Häll upp i en form och baka av på 150grader i ca 60-90min. Provstick med en sticka, är den torr så är kakan färdig. 
Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. 

Frosting
150g Smör (rumsvarmt)
250g Philadelphia/ färskost (rumsvarmt)
10dl Florsocker
2,5st Vaniljstänger
2,5st Lime 
(ev färskriven ingefära och/eller limezest) 

Blanda smöret, vaniljstängerna och philadelphian till en slät smet.
Sikta ner florsockret i smeten i omgångar.
Smaka av med lite ingefära och lime.

Servering
Bred på frostingen på kakan och severa gärna med lite rostade pekannötter.