HAllonsorbet

Sorbet
3 dl strösocker
1 äggvita
2 1/2 dl vatten
500 gram hallon

2 msk Färskpressad citronsaft

Koka upp vatten och socker, citronsaft låt sjuda en minut. Låt svalna.
Mixa /passera hallonen och vänd ner i sockerlagen. (vid användning av frysta hallon: koka upp hallonen och passera, låt svalna lite innan du går i med det i sockervattnet.)
 Vispa äggvitan i en bunke riktigt tjockt och vänd sedan ner i hallonblandningen.  

Utan glassmaskin: Rör om och ställ in i en bunke i frysen, rör om varje halvtimme i 2h. (Jag använde mig av elvisp) 
Med glassmaskin: Låt hallonblandningen bli kall häll sedan ner i glassmaskin och kör i ca 10min (kan lätt bli isig om den går för länge) sätt in i frysen.
Ska stå i frysen minst 6 timmar innan servering.
Ta fram och ställ i kylen ca en halvtimme innan servering.