bananbakelser

Petit choux
75g Smör
200g vatten (2dl)
45g Socker (0,5dl)
120g vetemjöl (2dl)
ca 160g ägg (3)

Sätt ugnen på 200°. Koka upp smör, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning. Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Spritsa ut 8-10st bananformade längder  på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt kallna på galler.
När de svalnat, skär de i två. Ta överdelen och pensla på lite choklad. 


Vaniljkräm
375g  Mjölk (3,75dl)

0,8st  Vaniljstång

105g  Äggula
 (ca5-6)
75g  Socker
 (ca 0,8dl
27g   Maizena
10.5g   Smör

Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör hela tiden så det inte bränner i botten. Blanda äggulor, socker och maizena i en separat skål. När mjölken har kokat upp så häll den över äggblandningen, rör hela tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på den tills den tjocknar, rör hela tiden. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Sila krämen, plasta och ställ in i kylen.

Skär bananer, ca 3st. 
Vispa grädde fast och fluffig. 


Montera: 

Spritsa vaniljkräm i botten, lägg på de skivade bananerna, spritsa på grädden, på med locket och pudra med lite florsocker.