min affärsidé

Jox drivs av mig Matilda Hén. 
Jag tar emot beställningar av tårtor, bröd, smörgåstårta, smörgåsar, saft, sylt, desserter och bakverk.
Du kan även hyra in mig till dina festkvällar för att få en härlig dessert i slutet av sittningen.
 
Jag bakar ALLT själv från grunden, allt från sylt, saft, godis och krämer till bottnar och maränger. 
Jag försöker att jobba så tillsatsfritt som möjligt. Varför förstöra en sån underbar råvara med massa kemiska ämnen. Nej säger jag, det är inte rättvist mot varken din eller min kropp och hälsa och inte heller för klimatet eller hållbarheten och inte heller bonden som har jobbat så hårt med att framställa råvaran. Jag jobbar gärna med närproducerade varor och även ekologiska. 
Därför finns detta som ett alternativ hos mig när man beställer. 
 

TIDIGARE ARBETSPLATSER:
ICA FOCUS:

KALLSKÄNKA, BAGARE OCH KONDITOR
NÖJDS KONDITORI: KONDITOR
LILLA SUR HANTVERKSBAGERI AB: BAGARE
DORSIA HOTELL OCH RESTAURANG:
BAGARE OCH KONDITOR
SJÖMAGASINET: KONDITOR, BAGARE OCH KALLSKÄNKA

vem är jag?

Jag heter Matilda Hén och det är jag som driver denna hemsida. 
Jag är 22år gammal och bor tillsammans med min sambo Angelo i Gunnilse, Göteborg. Här får ni följa med mig och min vardag. Jag kommer lägga upp det jag bakar och ibland recept på det.

Jag föddes den 21 Oktober 1996 på Sahlgrenska's sjukhus i Göteborg.                  
Under mina tre första år så bodde jag tillsammans med min mamma Carina och min pappa Micael i en lägenhet i Guldheden. Mamma jobbar som förskolelärare och min pappa arbetar som truckförare.

Den 4 oktober 1999 föddes inte bara kanelbullens dag utan även min bror Jacob som nu är 19år. Vi flyttade snart till ett så kallat "sockerbitshus" i lilla Lerum och där bodde jag under resten av min uppväxt.
 Under våren 2009 fick vi ytterligare tillökning i familjen då min lillasyster Clara, som nu är 10år föddes. 

Nu var det dags för att börja i gymnasiet, jag bestämde mig för att börja på NTI gymnasiet för att gå estet media. Dock kände jag att detta inte var helt rätt för mig så sommaren 2013 ansökte jag om att få byta till Livsmedel på Ester Mosessons gymnasium. Min ansökan godkändes och därefter fann jag återigen min passion för yrket!

Annars är jag en glad och lugn person som sprudlar med idéer och spontanitet. Jag bor tillsammans med min sambo Angelo och hans kompis Floyd i en villa i Gunnilse som ligger ca 20min från Göteborg.

Förutom att baka på fritiden så gillar jag att laga mat, binda kransar, virka, sticka, hänga med Angelo och mina vänner.  
Jag är ett stort fan av restaurang, marknader och andra event som matfestivaler, konserter mm, där jag kan hämta inspiration från.